Himmelsk Granola

På rester i skafferiet gjorde jag en himmelsk granola att strö över filen. När min sambo smakade på den uttryckte han: "Den här är god! Den kan du sälja!"
Men jag delar med mig av receptet här istället så får ni själva blanda i det ni tycker om 👌🏼



Mitt recept av en himmelsk granola

Ingredienser:
4 dl havregryn
2 dl hackade cashewnötter, naturella
1 dl gojibär
1 dl russin
1dl sesamfrön
1 dl riven kokos
1 tsk kanel
1 näve kokoschips

Vätskan:
3 msk agaveairap 
1dl vatten
1 tsk vaniljpulver

Såhär gör du:
1. Blanda havregryn, hackade cashewnötter, sesamfrön, riven kokos och kanel i en bunke (gojibär, russin och kokoschips sparas till efter gräddningen).
2. Värm upp vattnet och rör i vaniljpulver och agaveairap tills det är upplöst. 
3. Svalka "vätskan" något och häll den sedan över havregrynsblandningen och blanda ihop det. 
4. Sprid ut blandningen jämt över en bakpappersklädd plåt.
5. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter. Vänd ett par gånger på granolan under gräddningen. 
6. Efteråt låter du blandningen avkylas, blanda sedan i gojibären, russinen och kokoschipsen. 
7. Förvara i glasburk 1-2 veckor. Njut! 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sofia




RSS 2.0