Knäckiga kryddkakor

Det här receptet på knäckiga kryddkakor är spröda, härliga och otroligt goda småkakor. Receptet liknar vanliga kolasnittar men innehåller ingefära, kardemumma och kanel som ger kakorna en härlig julsmak. Perfekt till glöggfikat!

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker 

1/2 tsk bikarbonat 

1 tsk malen ingefära 

1 tsk malen kardemumma 

1 tsk malen kanel

100 g smör 

2 msk ljus sirap 

Gör såhär 

2. Blanda dem torra ingredienserna i en bunke. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.

1. Sätt ugnen på 200 grader

3. Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång (för 45 st). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.

5. Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.


Om

Min profilbild

Sofia




RSS 2.0