Min egna blåbärspaj

"Idag kan du väl göra en blåbärspaj!" Sa min sambo med stora blåa ögon. Javisst sa jag och började kika i skafferiet vad vi hade för ingredienser. Såhär blev det.
Min egna blåbärspaj
Blåbär som täcker pajformen 4-5 dl

1. Frysta blåbär från skogen som jag plockat i somras hälls i en pajform.

2. Strör över potatismjöl över de frysta blåbären.

3. Blandar sedan alla ingredienser i en kastrull.
Lite potatismjöl att strö över frysta blåbär (pga av vätskan som blir)
50 -75 gram smör
1 1/2 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl mandelmjöl
1/2 dl rårörsocker
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljsocker
Rivet citronskal från en halv citron
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tag fram en pajform och fyll med blåbär. Har du frysta blåbär, strö då över lite potatismjöl (för att pajen inte ska bli för blöt).
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda ner havregryn, kokos, mandelmjöl, rårörsocker, agavesirap, vaniljsocker och rivet citronskal i kastrullen med det smälta smöret. Rör om till en fast smet.
5. Bred ut smeten över blåbären.
6. Grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills pajen fått lite härlig brun färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass! Njut!

1. Frysta blåbär från skogen som jag plockat i somras hälls i en pajform.

2. Strör över potatismjöl över de frysta blåbären.


4. Brer ut smeten över blåbären.

5. Färdiggräddad.

6. Serveras med vaniljglass.