Quinoa banana bread

Quinoabrödet jag bakade var fantastiskt gott! Fri från både gluten och laktos och full med nyttigheter. Brödet smakar lite som en banankaka och kan nog ätas som ett kaffebröd men det var försvinnande gott med lite smör och en skiva ost på.
Receptet på Quinoa banana bread delar jag självklart med mig av😉
Ingredienser till 1 bröd
- 4 ägg
- 3 mogna bananer
- 3 dl quinoa, kokt
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosolja, smält
- 1 msk yacon-sirap (el honung/agave)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
Gör såhär:
- Koka först quinoa (gör gärna storkok och ha lätt tillgängliga i kylen – de håller minst 4-5 dagar)
- Mosabananerna i en bunke med hjälp av en gaffel.
- Vispar ner alla äggen, yacon-sirapen, kanel, kardemumma och salt.
- Vispa ner mandelmjöl, quinoa samt bakpulver och blanda.
- Till slut tillsätt smält kokosolja.
- Häll smeten i en bakpappersklädd brödform.
- Grädda brödet i nederdelen av ugnen på 180 grader.
- Ta brödet ur ugnen och låt svalka på galler.
- Servera med t ex en klick smör, äppelskiva eller ost – eller ät dem precis som de är – galet gott!!
Lätt att baka som tur är eftersom det försvinner galet fort..